Tarlós végtelen háborújában Budapest veszett el

2019 október 04., 04:20
  • Tarlós István azt állítja magáról, hogy 17 éves koráig minden nap verekedett.
  • Főpolgármesterként is kamaszkori hévvel állt bele a konfliktusokba, leginkább a hatalmi harcokba.
  • Miközben a hatásköri háborúkat vívta, az első két ciklusában lényegében nem volt beleszólása a legnagyobb budapesti beruházásokba, a főváros vagyonának jelentős részét államosította a kormány, Budapest gazdasági önállósága megszűnt.
  • Pont azt nem kérte Orbántól, amire Budapestnek a legnagyobb szüksége lenne.

Jobb, ha egy új áramlat, egy frissebben gondolkodó ember jön két ciklus után. Lehet, hogy nem is kellene többet engedni.

Ezt Tarlós István nyilatkozta a budapesti főpolgármesteri posztról. Tarlóst ismerve nem lett volna meglepő, ha elődjére, a várost 20 évig irányító Demszky Gáborra tett volna megjegyezést. De a fentieket közvetlenül a 2010-es önkormányzati választások előtt, a szinte biztos győzelme tudatában mondta az Indexnek, amikor megkérdezték tőle, hány ciklusra tervez.

Tavaly nyárig úgy tűnt, hogy Tarlós tartja magát a saját mondásához, és tényleg elkoptatja a főpolgármestert két ciklus Budapest élén. Az újabb választáshoz közeledve már a háta közepére sem kívánt még öt évet.

„Szívem szerint nem szeretnék már tovább pályázni sem a főpolgármesterségre, sem más, aktív elfoglaltságra”

mondta a megfáradtnak tűnő, nyugdíjba készülő, akkor 69 éves főpolgármester 2017 novemberben.

Sok csata, kevés eredmény

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.