Ennyire tömeges szexuális zaklatás talán még nem történt magyar festménykiállításon

2019 november 14., 14:03

A kortárs festészet gyakran szórakoztató, néha pedig kifejezetten vicces is. Hecker Péter most az 1111 Galériában, az Everybody Needs Art szervezésében mutatta meg, hogy mennyire, a kurátor Bencze Péter volt, a kiállítást pedig én nyitottam meg. Íme a szöveg és az összes kép, ha csak azokat végignézed, már jól fogsz szórakozni!

Kedves közönség, drága műélvezők!

Kissé remegő hangon, papírból olvasok fel egy csomó, egymást elég jól ismerő, furcsán felajzott embernek, akik sose röhögnek akkor, amikor én röhögnék, majd nem sokkal azután, hogy befejeztem, mind elmennek.

Ismerős szituáció.

A lenti laktanyában ugyanis, ahol katona voltam, az aknavető üteg hálótermében rendszerint engem kértek meg, hogy takarodó előtt, esti mese gyanánt olvassam fel a soros pornónovellát. Nem is akármilyen pornónovellákról volt szó. Nem pornólapokból vagy könyvekből kiollózott írások voltak ezek, hanem igazi popkulturális alkotások.

Olyanok, mint ezek itt körben.

Amikor először végigfutottam ennek a kiállításnak az anyagán, rögtön az indigóval másolt lenti pornónovellák jutottak az eszembe, pedig egyetlen panda vagy macska vagy nyúl dekoltázsa se villan meg az itt kiállított képeken, azokhoz meg nem járt semmiféle illusztráció.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.