Trump: indulat a világ tetején

2020 október 31., 17:04

Donald Trump akár győz, akár veszít a keddi elnökválasztáson, biztos hogy sokáig emlékezik majd még rá a világ. Elnökként ugyanis nagyon szokatlanul viselkedett, a közvetlen munkatársai közül is sokan arra jutottak, hogy talán nem teljesen normális. Akik szerint csak taktikázott váratlan húzásaival és provokatív kommunikációjával, azok szerint is teljesen új stílust hozott az amerikai politikába. Máris szokás Trump előtti és utáni világról beszélni, pedig még első ciklusából is hátra van néhány hónap.

„Nem tudja, hogy mi a különbség igazság és hazugság között”

Trump nem tartalmat, hanem hozzáállást adott a Republikánus Pártnak - ezt a veje, Jared Kushner mondta az elnökről Bob Woodward legutóbbi könyvében. Kushner az egyik legfontosabb tanácsadója, és mostani kampányának fő stratégája is, azon kevés emberek egyike, aki végig megmaradt az elnök mellett. Ez nagy szó, hiszen a kabinetfőnökök, a nemzetbiztonsági főtanácsadók és a miniszterek szokatlanul gyorsan cserélődtek az elnök körül. Donald Trumppal minden beszámoló szerint nagyon nehéz együtt dolgozni.

James Mattis, volt védelmi minisztere szerint, többek között azért nehéz vele, mert Trump nem tudja, hogy mi a különbség az igazság és a hazugság között. Észre se veszi, ha nem mond igazat. Amerikában kutatóintézetek sora alakult csak azért, hogy gyűjtse azokat a hazugságait, amelyeket tényszerűen cáfolni lehet. Évente ezer fölötti ilyen esetet jegyeztek fel.

Közvetlen munkatársai nem teljesen biztosak abban, hogy Trump képes akár egy oldalnyi szöveget egy ültő helyében végigolvasni. A nemzetbiztonsági tanácsának ülésein képregény formában is rendszeresen kapott világpolitikai elemzéseket, hátha úgy sikerül lekötni a figyelmét.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.